top of page

Maatwerk

Werken met de onderstroom kan ook heel goed in de context van de organisatie, gericht op specifieke vraagstukken en doelen. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.  

Ik werk heel graag in de context van organisaties omdat ik merk hoeveel impact het heeft om in het hier en nu en met het hele team te werken. De basis van mijn werk bestaat eruit dat ieder teamlid zicht krijgt op hoe hij zelf kan bijdragen aan het geheel en welke verantwoordelijkheid ieder individu heeft om impact te hebben op het grotere geheel. Dit klinkt heel vanzelfsprekend maar ik zie vaak hoe de verbinding hiermee door de tijd heen is losgeraakt. De volgende stap is gericht op de precieze plek waar het lastig is: werkoverleggen, klantcontact, MT-vergaderingen. Of soms ontbreekt ergens een plek waar de last er mag zijn, waar geluisterd wordt en waar de oplossing zich kan ontvouwen. 

Werkwijze

 Mijn aanpak begint altijd met observeren en luisteren. In eerste instantie bij de opdrachtgever maar al snel ook bij teamleden. Ook observeer ik graag tijdens een werkproces zoals een vergadering, overleg of klantcontact. De observaties leg ik vast, analyseer ik en koppel ik terug. Vervolgens kom ik met een voorstel voor begeleiding en training on the job. Ik geloof erin dat nieuw gedrag het best te leren is in de context van waar het gedrag zich afspeelt. Na de begeleiding en/of training on the job doe ik nog één of meerdere observaties en geef ik feedback. Soms is onderdeel van mijn aanpak ook dat ik met individuen aan de slag ga middels coaching. 

Voorbeelden van begeleiding 

  • Training en coaching on the job tijdens overleggen of vergaderingen

  • Workshops tijdens teamdagen over Verbindende Communicatie, Werken met de onderstroom, Stress en frustratie de baas, Systemisch werk en workshops op maat

  • Intervisiebegeleiding 

  • Begeleiding van een blended leertraject op maat rondom Werken met de onderstroom of Verbindende Communicatie

  • lndividuele coaching van leidinggevenden en teamleden bij vraagstukken rondom gezonde begrenzing, communicatie en (persoonlijk) leiderschap. 

Ik werk in al mijn trajecten met technieken uit stromingen als Mindfulness, Gestalt, Hartcoherentie, Verbindende Communicatie, Systemisch Werk en Transactionele Analyse en altijd afgestemd op de cultuur van de organisatie. 

Meer weten? 

Wil je eens met me sparren over wat er speelt in jouw organisatie? En ben je benieuwd hoe ik daarin kan begeleiden? Ik kom graag op de koffie. Bel, app of mail me voor een afspraak: info@janitamoes.nl of
06-47312254. 

bottom of page