top of page
  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Twitter Icon

"Impact op buiten begint altijd van binnen"

Janita Moes is oprichter en eigenaar van Janita Moes Training & Coaching en het concept Impact met de onderstroom. Haar bureau staat voor de innerlijke beweging die we kunnen maken om vanuit verbinding en met meer plezier te kunnen werken en leven. 

 

De afgelopen 14 jaar begeleidde ze op authentieke wijze mensen in hun ontwikkeling in het hoger onderwijs en in het bedrijfsleven. Ze werkt met name van binnen naar buiten. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is een belangrijk motto voor haar. Nog belangrijker daarbij is dat je daarmee ook jezelf een groot cadeau geeft in ontwikkeling, groei en levensgeluk. 

 

De onderstroom is door de jaren heen altijd een rode draad geweest in Janita's werk, zelfs in de meest zakelijke of masculiene omgevingen waar ze gewerkt heeft. Tijdens haar werk als trainer/coach en docent ontdekte ze hoe de onderstroom een eigen leven kan gaan leiden als mensen de verbinding met zichzelf en vervolgens ook met elkaar verliezen. En hoe je op die manier jarenlang als het ware niet verbonden door kunt werken en leven en op een bepaald moment niet eens meer weet hoe werken en leven vanuit verbinding en plezier voelt. Daar worden organisaties minder effectief van, verandert de organisatiecultuur en ontstaat vaak een onprettige sfeer. Gevolg: medewerkers raken uitgeblust of mensen vertrekken. Organisaties krijgen het niet voor elkaar om talentvolle mensen binnen boord te houden en daar komt de continuïteit en het voortbestaan van de organisatie in gevaar. Missie van Janita is om verbinding tussen onderstroom en bovenstroom op gang te brengen wat zorgt voor impact op een gezonde organisatiecultuur waarbij iedereen in de organisatie effectief, prettig en vanuit talent kan werken. Volgens Janita ligt de sleutel daarvoor bij leidinggevenden en professionals in de organisatie. Met impact op je eigen onderstroom heb je impact op de onderstroom van de organisatie en dus impact op resultaat.   

Janita heeft een achtergrond in de Sociale Wetenschappen, Onderwijskunde, Bachelor of Education (Opleidingskunde), ze is Lichaamsgericht Therapeut en heeft zich door de jaren heen geschoold in de praktische psychologie; Transactionele Analyse, Emotioneel Lichaamswerk, Systemisch Werk, Verbindende Communicatie en Mindfulness. 

Wil je ook impact met de onderstroom? 

Dankjewel voor je aanmelding! Je ontvangt de tips in je mailbox. 

Wat deelnemers zeggen

Nicole Haas

Adviseur bij ROC Tilburg

Janita is in staat om op een zeer kundige wijze een ingewikkeld thema als ‘de onderstroom’ feilloos te vertalen van theorie naar praktijk. Daarbij creëert ze voor de cursist een optimale leeromgeving en kan ze met de nodige humor, rust en aansprekende voorbeelden alle facetten van het onderwerp  overbrengen. Mede hierdoor gaat het oppikken van de kennis vlot en kun je het geleerde snel in de werksituatie toepassen. Top!

Lilian Lormans

Teamleider PSW

In 2018 heb ik de training "coaching op de onderstroom" bij Janita Moes gevolgd. Janita heeft mij begeleid in het ontdekken, verwoorden, erkennen van mijn persoonlijke onderstromen.  Dit persoonlijke leerproces zet ik dagelijks in tijdens mij werkzaamheden waarin ik als teamleider in de zorg teams en individuele begeleiders coach. Dit resulteert in balans en ruimte voor eigenaarschap. Mooi hoe Janita mij in korte tijd dit proces heeft laten ervaren op een zodanige wijze dat ik dit nog dagelijks inzet voor mezelf en voor de ander!

Nina te Riele

Learning Consultant Triamfloat

Janita is als geen ander in staat om, op een veilige manier, de vinger op de zere plek te leggen. Zij doet dit vol warmte en compassie en wisselt daarbij praktische tips en oefeningen af met context en taal om je onderstroom te ontdekken. Door, soms letterlijk, in beweging te komen groei je bij ieder contact een beetje meer. Janita is deskundig, ervaren en helpt je een nieuwe kijk op je eigen patronen te geven. Wanneer je met haar werkt, weet je dat je verder komt!

"Peace cannot be built on foundations of fear"

Marshall B. Rosenberg 

Ja, ik wil meer weten over het blended halfjaar traject

Dankjewel voor je aanmelding

bottom of page